OM SPRAYTAN

Vi på AFFLUERE använder endast produkter av högsta kvalité för att uppnå bästa möjliga resultat. Därför använder vi oss av spraytanvätskor från Bronza som passar alla hudtyper, är helt veganska och utan orangea undertoner. Dessutom torkar de snabbt och klibbar inte. Precis som vi vill ha det!

Behandlingen tar ca 15 minuter och håller i 5-10 dagar innan färgen successivt mattas av.

BOKA SPRAYTAN
 • 1. KONSULTATION

  När du kommer till studion börjar vi alltid med en gedigen konsultation för att få en gemensam bild om vilket resultat du önskar att uppnå. Hur mörk eller ljus färgen blir är helt ditt val.

  Vi går även igenom att du förberett dig på rätt sätt hemma dagarna innan din sprayatan och går

 • 2. FÖRBEREDELSER

  Därefter lämnar din behandlare spraytantältet och du får i lugn och ro klär av dig, sätta på dig hårnät, fotskydd och barriärkräm efter tidigare instruktioner.


  Du väljer själv om du vill spraya dig med trosor, BH eller helt naken. Män måste bära kalsonger.

 • 3. UTFÖRANDE

  När du är redo kommer din spraytan-artist in i tältet igen och ni är redo att dra igång. Du blir hela tiden instruerad i hur du ska stå och förflytta dig. Själva spraytan-processen tar ca 10-15 minuter.

 • 4. EFTER SPRAYTAN

  Därefter får du stå kvar på egen hand och torka i någon minut innan du åter igen kan klä på dig.

  Vid behov appliceras ett spraytanpuder och en removal wipe används på dina handflator, finger- och tånaglar för att ta bort eventuell färg på dessa områden.

 • 48 timmar innan besöket

  Önskar du att vaxa/raka dig innan ditt besök – se till att göra detta helst två dagar, senast 1 dag innan det är dags för behandlingen. På så vis hinner dina porer stängs igen och risken att de drar åt sig färg minskar.

 • 24 timmar innan besöket

  Visst önskar man att ens spraytan ska hålla så länge det bara går? Facit är att innan besöket skrubba bort all död hud och återfukta hela kroppen med en härlig lotion – låt dina kära armbågar, knän, anklar och andra torra partier bli mjuka igen.

 • På behandlingsdagen

  Samma dag som din spraytan ska du ej använda smink, bodylotion, deo eller parfym då dessa produkter lägger sig som ett lager ovanpå huden.

  OBS! Duscha inte närmare än 4h innan din behandling och använd EJ fet duschkräm som ex. Dove eller Nivea.

 • Hos oss

  Här tar vi över rodret och förser dig med allt ifrån hårnät, fotskydd och engångs-stringtrosor till toffsar, sminkborttagning och barriärkräm.


  Vi gör allt från vårt för att se till att din spraytan blir perfekt. Men glöm inte att dina förberedelser lägger grunden och är avgörande för hur slutresultatet blir!

 • Direkt efter din spraytan

  Direkt efter behandlingen fram till första duschen är färgen väldigt intensiv och glansig. Detta är EJ slutresultatet.


  Vi rekommenderar dig att bära löst sittande, mörka kläder och skor efter din spraytan för att undvika att plaggen orsakar märken i din tan. Optimalt är STORA mjukisbyxor, STOR långärmad tröja och tofflor. EJ träningstights, klänning eller sneakers.


  Överskottsfärgen som är på kroppen fram till första duschen kan lämna lite fläckar på dina kläder, men det går enkelt bort i tvätten.

 • 1-6 timmar efter - dags att duscha

  Vi kommer gemensamt överens om hur länge (1-6h) du ska vänta innan första duschen beroende på vilket resultat du vill uppnå.


  Denna dusch är endast ämnad åt att duscha av den bruna överflödsfärgen. Du ska EJ använda tvål, schampo etc, endast vatten! Skölj av kroppen i kallt till ljummet vatten i ca 2-3 minuter eller tills all färg runnit av dig.


  På så vis sköljer du bort överflödsfärgen, men pigmenten i bronzern fortsätter att aktiveras i upp till 24h – så bli inte rädd att du precis tvättat bort hela din tan!

 • Efter första duschen

  Efter din dusch (och alla duschar framöver) är det viktigt att du baddar huden torr med din handduk – gnuggande och skrubbande kan medföra ojämnheter i färgen.

  Du ser der färdiga slutresultatet av din spraytan efter 24h från spraytantillfället. Ha tålamod!

 • 24 timmar efter besöket

  Upp till 24h efter din spraytan är det toppen om du undviker produkter som schampo, duschkräm, peeling etc.


  Bodylotion kan du däremot börja använda direkt efter din första snabbdusch och bör sättas som rutin varje morgon och kväll för att underhålla din tan så bra som möjligt!

 • Du bör ej träna eller utföra annan aktivitet som får dig att svettas samma dag som du gjort din spraytan.

  Ta med dig ett paraply om det regnar ute när du ska göra din spaytan.

  Undvik att sätta på dig smycken/BH/glasögon och andra hårt åtsittande plagg direkt efter din spraytan.

  Du som kund väljer själv hur mycket eller lite kläder du har på dig under din spraytan. Män måste bära kalsonger.

  Överskottsfärgen kan färga av sig på kläder fram tills att du du tagit din första dusch, detta går bort i tvätten.

  Det är i princip oundvikligt att det inte uppkommer några märken i din tan inom de närmsta timmarna efter behandling, ex vid armhålor och bröst där vi är naturligt varma. Oroa dig inte – detta går bort i första duschen.


  Du kan förlänga hållbarheten på din spraytan med eftervårdsprodukter som finns att köpa med hos oss på salongen. Tänk även på att hålla dina duschar så korta och svala som möjligt för längre hållbarhet.